Abu Simbel Profanation

Po tisíce let se ti nejlepší dobrodruzi a objevitelé pokoušeli svou přítomností znesvětit útroby bájného chrámu Abu Simbel. Všichni, co se odvážili vstoupit a prozkoumat jeho prostory, se už nikdy nevrátili ven. Nyní se o totéž pokouší náš hlavní hrdina, Johny Jones, kterého zlákala vidina rychlého zbohatnutí. Po vstupu do chrámu však rychle zjišťuje, že to nebude tak snadné, jak se na první pohled mohlo zdát. Okamžitě po vstupu za ním zapadnou dveře a strašlivá kletba změní jeho vzhled k nepoznání, čímž se stává snadnou kořistí pro prapůvodní obyvatele chrámu. Jeho poslední naděje tkví ve vyhledání pohřební místnost, ve které se nachází hrobka Ramsese II., což je jediná možnost, jak zlomit prokletí a dostat se ven na svobodu.

Postava Johnyho Jonese není vůbec na poli počítačových her nová. Tento hrdina se totiž dříve objevil v titulech Saimazoom a Babaliba, které rovněž pocházejí od společnosti Dinamic. Hra Abu Simbel Profanation je tedy v pořadí třetí a dá se říci, že po vizuální stránce představuje nejlépe odvedenou práci. Jedná se o typickou bludišťovku, ve které procházíte komnaty chrámu, mimochodem vydařeně ztvárněné, kde překonáváte různé překážky a vyhýbáte se pohybujícím se monstrům. Nicméně je podstatné dodat, že jak už bývalo v minulosti zvykem, s obtížností to autoři celkem přepískli.

Konverzi hry Abu Simbel Profanation ze ZX Spectra na Ondru vytvořil Stamil v roce 2019. S rychlostí hry se vypořádal tak, že herní okno zmenšil a stavový řádek přemístil. Musel také vyřešit problém s barevným diamantem, kde musíte pak skočit do správného teleportu. Barva diamantu je ošetřena 5 tvary, které se zobrazí na diamantu (trojúhelník, kolo, kosočtverec, čtverec a kříž) a dále i na teleportu. Zvukové efekty zůstaly zachovány. Hru můžeme ovládat klávesnicí nebo joystickem. Pro hráče je připraven i cheat, který zapne nekonečné životy. Stačí stisknout jednu klávesu ve hře :-).

Stažení pro ViLi ROM: AbuSimbl.zip

Pavero a Solaris104

Příspěvek byl publikován v rubrice Software. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.